Spannmålskvarn - den ultimata lösningen för nymalet spannmål!
Här kan du få den perfekta mjölupplevelsen genom att mala ditt eget spannmål. Med en spannmålskvarn får du inte bara den bästa kvaliteten och smaken, utan du kan också justera kornets grovlek efter dina önskemål. Att mala ditt eget spannmål är otroligt enkelt. Välj först vilken typ av spannmål du vill mala - om det är vete, råg, majs eller andra korn. Häll sedan spannmålen i toppen av spannmålskvarnen, sätt på den och låt den mala kornen till önskad konsistens. Du kommer omedelbart att märka den fräscha doften och smaken som bara inte går att jämföra med vanligt producerat mjöl.
Funktionen kräver att man är inloggad. Skapa en användare och gör bruk av vårt smarta listsystem till att hålla koll på framtidiga köp, regelbundna köp eller önskelistor. Skapa användare Login
Förutom den överlägsna kvaliteten har malning av din egen spannmål också fördelen att bevara spannmålets näringsvärde. Malning av spannmål precis före användning säkerställer att alla viktiga näringsämnen och fibrer förblir intakta, vilket bidrar till en hälsosammare livsstil.
Så om du vill uppleva den autentiska smaken av nymalt spannmål i din pizzadeg, till exempel, och samtidigt njuta av de många hälsofördelarna är en spannmålskvarn det perfekta valet. Oavsett om du är en passionerad bagare eller bara vill ha det bästa för din matlagning kommer en spannmålskvarn att ta din bakning till nya höjder. Var redo att uppleva världen av nymalt spannmål!
Vilka sädesslag kan min kvarn mala?
Det är stor skillnad på kornens hårdhet, därför har vi delat in korntyperna i mjuka och hårda korn:
De mjuka sädesslagen från mjukast till hårdast: quinoa, amarant, havre (valsad eller mald mycket grovt), bovete, spelt, enkorn, emmer, korn, råg och vete.
De hårdaste sädesslagen är: ris, durum, kamut (jätte durum) och kikärtor
Vilken spannmålskvarn ska jag välja?
Kvarnar med en motoreffekt på 250 watt är inte lämpliga för de hårdaste sädesslagen. Du kan mala de hårda kornen försiktigt på en extra grov inställning så att kornen går sönder och blir mindre för finmalning. Lyssna på din kvarn och se om du kanske behöver köra en runda på en grov inställning innan du finmal igen. Mal bara lite åt gången så att du inte överbelastar motorn.
Motoriserade kvarnar på 360 Watt eller 600 Watt kan mala de hårda kornen med en enda omgång, du kan uppnå extra finmalning genom att följa proceduren som beskrivs för 250 Watt-motorer.